Защо да изберете промишлена прахосмукачка със сгъстен въздух!

На места, където няма достъп до електричество или в среди, където използването му е забранено, е невъзможно да се използва промишлена прахосмукачка, захранвана от електричество. В тези случаи DU-PUY е помислил за перфектното решение за преодоляване на този тип проблеми: с впечатляващата система Venturi .
Индустриалните прахосмукачки със системата venturi се характеризират с използването на сгъстен въздух като алтернативен източник на енергия за електричество. Всъщност те могат да бъдат оборудвани с една или две глави на Вентури , в зависимост от необходимостта от мощност или въздушен поток. Вентури е система, използвана за ускоряване на потока на течност, принуждавайки я в тръба с конична форма. При това ограничение течността е принудена да увеличи скоростта си чрез намаляване на налягането и създаване на частичен вакуум. С други думи, съгласно принципа на Вентури, сгъстеният въздух се трансформира в депресия: създаденият вакуум позволява засмукване. Главите Venturi са покрити със звукоизолиращ капак което значително намалява нивото на шума на прахосмукачката.
Следователно линията се характеризира с пълното отсъствие на електрически компоненти и движещи се части. Пневматичната система за подаване на прахосмукачките от тази линия ги прави идеални за използване в класифицирани по ATEX зони 1 и 2 . Всъщност в тези потенциално експлозивни атмосфери могат да се използват само машини, отговарящи на специфични изисквания. Индустриалните прахосмукачки на DU-PUY отговарят на всички изисквания.
Тези конкретни прахосмукачки се предлагат в различни конфигурации и са подходящи за вакуумиране на прах и твърди материали като цяло, също и абразивни и остри стружки , течности и емулсии . Версията от неръждаема стомана е идеална за вакуумиране на корозивни материали , използвани главно в сектори като нефт и газ, химикал-фармацевтика и боядисване. Освен това линейните аспиратори DU-PUY могат да се използват както като мобилни смукателни и филтриращи устройства , така и като фиксирани блокове за централизирани и пневматични транспортни системи.
No products in the cart.
bg_BGBulgarian