Политика за ремонт, връщане и замяна

Provacuum.net следва международните стандарти за извършване на ремонт, връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата Политика за ремонт, връщане и замяна на стоки.

Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин https://provacuum.net , може да бъде заменена или върната в срок от 14 дни, считано от датата на предаване на куриер към клиента при следните условия и стъпки:

ЗАМЯНА НА ПРОДУКТ
Замяната на продукт става много лесно. Ако желаете да замените продукт от Вашата доставена поръчка, направете следното:

Свържете се с нас тук, за да уточните най-удобния за Вас метод за замяна на закупения артикул;

След като получим пратката и се уверим, че са спазени всички законови изисквания и стандарти, ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас продукти;

Замяна на артикул е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при замяна изберете продукт на по-ниска стойност, разликата в цената ще бъде запазена във Вашия профил като кредит, който можете да ползвате по-късно за пазаруване;

Стойността на куриерските услуги в двете посоки при размяна е за сметка на Потребителя.

ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ
Използвайки нашите контакти тук и за Ваше улеснение Стандартния формуляр за упражняване правото на отказ от договор от разстояние, трябва да опишете, че желаете да върнете даден артикул (или всички артикули) от поръчката, като попълните задължителните реквизити във формуляра или в случай, че изпратите Вашето искане в свободен текст:

Номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител);

Кога е извършена поръчката;

Кога е получена поръчката;

Вашите имена;

Вашият имейл адрес;

Вашата банкова сметка, в случай че сте извършили плащането, чрез наложен платеж;

Посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна.

Разходите по транспорта (куриерски такси) на върната поръчка се поемат от Вас. След като получим пратката, ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ
След като получим обратно върнатата от Вас стока, ние ще възстановим сумата в следния срок:

до 14 дни, при плащане с банкова карта. Ще получите своята сума обратно по картовата си сметка

до 14 дни, при плащане с наложен платеж. В този случай е необходимо да посочите банковата сметка, по която желаете да възстановим Вашата сума.

ПОВРЕДЕНИ СТОКИ
При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин provacuum.net трябва да се съблюдават следните изисквания:

Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка;

Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари;

Стоките да НЕ са надраскани или повредени по какъвто и да е било начин;

Стоките да НЕ са използвани;

Стоките да НЕ са със замърсявания;

Стоките да не са с липсващи части.

Provacuum.net запазва правото си да откаже да приеме връщането на стоката на клиента, без предупреждение, при положение, че даден артикул, който е върнат от клиента, не отговаря на гореспоменатите изисквания.

ИЗКЛЮЧЕНИЯ
Настоящата политика не се прилага за стоки, които попадат под разпоредбите на чл.57 от Закон за зашита на потребителите, а именно:

1. стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

2. запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

3. стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени.

ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ
Екипът на provacuum.net запазва правото си да променя настоящата Политика за ремонт, връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

Настоящата Политика за ремонт, връщане и замяна важи за онлайн магазин provacuum.net и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Дата на последна редакция: 01.09.2023г.

No products in the cart.
bg_BGBulgarian